Mikael Rävs sista dag på SE. Mikael #6

Mikael Räv På Södra Esplanaden

Idag är min sista dag som praktikant på Södra Esplanaden och jag har en saftig förkylning på G. Jag har varit här nu sedan den 26 september, det är ungefär tio veckor, och alla tio veckor har gått sjukt fort. Det känns som häromveckan jag käkade lunch med några esplanadare på Mat och destillat. Martin berättade att han just då höll på med att skapa en grafisk profil åt restaurangen. Jag hade min portfolio i min Mikael Räv-påse och kände mig ganska nervös. Det gick bra i alla fall, och jag fick till och med vara med och rita i BlackBoxen eftersom tidningen skulle komma och göra ett reportage om den kommande Kollosaldialogen.

Men innan den lunchen hade jag träffat två esplanadare tidigare, Maria och Anna. Det var i våras när vi i skolan skulle intervjua verksamma kreatörer av något slag. Jag, Lisa och Linn träffade Maria och Anna en eftermiddag någon gång i maj tror jag. Anna hade sedan tipsat Martin om min websida, och i september fick jag ett mail av honom i vilket han frågade om jag hade funderat på praktik. Jag hade funderat på praktik, men jag hade inte tagit tag i det precis.

Jag hade egentligen en plan om att ha en lugn höst. Jag hade jobbat hela sommaren och tänkte egentligen plugga halvtid i Malmö och halvtid på distans under hösten. Istället blev det en, i jämförelse med min plan, sjukt händelserik (och ibland något väl stressig) höst när jag fick praktikplats hos Martin, AD på Södra Esplanaden. Jag tyckte själv att Martin var en perfekt handledare eftersom han sysslar mycket med identitets- och profilarbete; Några av de roligaste delarna av grafisk formgivning. Det blev ju bara bättre när jag insåg att Martin var ganska nördig, precis som jag.

Jag var givetvis nervös när jag började praktiken, jag blir lätt det, men alla var jättesnälla och Martin hade redan mycket att stå i när jag kom och det blev därför också väldigt produktivt och kul. Jag fick en egen plats i pysselhörnan bredvid Lasse och Anna. Det första jag fick göra var att hjälpa Martin med research och skissarbete med Måltidsglädjes nya profil. Sedan dess har jag gjort allt man kan tänka sig; Jag har skissat på posters, panikgooglat 200 bilder, letat typsnitt, illustrerat allt från spadar till blixtar, hållt presentationer, varit med på jobbmöten, mött kunder, fotograferat, vikit papper, varit med på förläsningar och workshops, åkt bil, klottrat på toaletten och massa annat. Det skulle bli ganska långdraget om jag skulle gå igenom en kronologisk lista med vad jag gjort, så jag väljer att hålla de lite mystiskt.

Mikael Räv På Södra Esplanaden

På måndag ska jag börja juljobba och i vår är det dags för mitt exjobb innan jag tar min examen till sommaren. Vad händer sen? –Jag vet inte. Men vill man fortsätta följa mig så kan man kika på www.mikaelrav.se.

Det var det hela tror jag. Tack till alla Esplanadisar. God jul.

// Mikael Räv

Publicerat i Praktikantbloggen Lämna en kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>